In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Magyar VÃ���Ã��Ã�¶rÃ���Ã��Ã�¶skereszt   VÃ���Ã��Ã�©radÃ���Ã��Ã�³ adatbÃ���Ã��Ã�¡zis   KeresÃ���Ã�¯Ã�¿Ã�½szolgÃ���Ã��Ã�¡lat   Megyei Szervezetek   VÃ���Ã��Ã�©radÃ���Ã��Ã�¡sszervezÃ���Ã��Ã�©s
Kezdőlap Balatoni ESNY Szolgálat

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

alt
A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elsősegélynyújtó szolgálat megvalósítását határozta el. A program célja a Balaton parti strandokon üdülők egészségmegőrzése mellett az elsősegélynyújtás népszerűsítése.

Valamennyi helyszínen 2 képzett önkéntes teljesít szolgálatot a program teljes ideje alatt minden nap 10-18 óra között. A szolgálati idejük alatt a parton történt sérülések, rosszullétek szakszerű ellátása, nagyobb sérülés, betegség esetén a hatékony mentőhívás és a beteg állapotának stabilizálása a feladatuk. A parti elsősegélynyújtók nem vesznek részt vízi mentésben, feladatuk a parti sérülések (pl. ficam, horzsolás, égés, csípések stb.) ellátása.

A szolgáltatás nem váltja ki a törvény által kötelezően előírt oxiológus szakember alkalmazását, hanem velük együttműködésben teszi hatékonyabbá és eredményesebbé a biztonságos ellátást, a sérülések kezelését. A nagy forgalmú strandokon jelentős segítséget nyújthat, és növeli az ellátás gyorsaságát, eredményességét.
 
A program megvalósítására a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatával és a strandokat üzemeltető önkormányzatokkal, vállalatokkal és közhasznú társaságokkal együttműködve kerül sor.
A Magyar Vöröskereszt több strandra félautomata defibrillátort biztosított (AED – Automated External Defibrillátor). Az eszközök használatára minden szolgálatot teljesítő önkéntest kiképeztünk (X-BLS – Extended Basic Life Support képzés).
 
A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat teljesen ingyenes szolgáltatás, a humanitárius szervezet semmilyen térítést sem kér a strandok üzemeltetőitől.
 
Szervezetünk bízik benne, hogy ez a plusz szolgáltatás, mellyel a strandokon nyaralók pihenését teszi biztonságosabbá, hozzájárulhat a Vöröskereszt és az elsősegélynyújtás népszerűsítéséhez; és látványosságával, eredményességével meggyőző eszköze lehet a tevékenység mind szélesebb körű elsajátításának.

A projekt időtartama alatt az önkéntesek 2007-ben 2648, 2008-ban 2915, 2009-ben 3902, 2010-ben 2515 sérülést láttak el ebből kettő közvetlen életmentő beavatkozás volt. 2010-ben 28 alkalommal volt szükségünk mentőhívásra. A 2009. évi esetszámhoz képesti csökkenés a kevesebb strandolónak és a rossz időjárásnak tudható be. Összességében azonban kijelenthetjük, hogy a strandolók számítanak a szolgálatra és bizalommal fordulnak az önkénteseinkhez.

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat
 

Hírlevél

A NIOK Alapítvány támogatásával
Lásd az embert!
Hirdetés
Hirdetés

izmir escort