In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Magyar Vöröskereszt   Véradó adatbázis   KeresÅ�szolgálat   Megyei Szervezetek   Véradásszervezés
Kezdőlap Hír archívum 2013. év hírei KÓPÉ Pont -emberközelben a Vöröskereszt

KÓPÉ Pont -emberközelben a Vöröskereszt

Új közösségi helyet nyit a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete az Ifjúsági Vöröskereszt születésnapján, 2013. február 9-én, a szegedi Napfény Parkban. A KÓPÉ pontban a Vöröskereszt lehetőséget ad az érdeklődökne k arra, hogy bekapcsolódjanak egy-egy önkéntes tevékenységbe, vagy vöröskeresztes programokon vehessenek részt.
A kezdeményezés célja az önkéntes mozgalom emberközelibbé tétele a mindennapokban. A helyiséget az Erste biztosítja a szervezet számára.
A közösségi pontot 10 órakor Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese és Sasvári Krisztina megyei igazgató nyitja meg. Ezt követően kezdődik "IVK Rally" néven egy vidám vöröskeresztes vetélkedő, amely a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. A vetélkedőre az egész megyéből várnak a szervező k fiatalokat , valamint a bácskatopolyai vöröskereszt is delegált csapatot. A rally keretében sor kerül egy helyi ifjúsági vöröskeresztes csoport "Lásd az embert!" nevű karnpányának bemutatkozására is, amely az emberi és a gyermeki jogokra hívja fel a figyelmet. Lehetőség nyílik asztaliteniszezésre, de a farsangi készülődés is áthatja majd a napi programokat. Ezeken kívül az egészségsarokban vérnyomás és testzsírméréssel várják a felnőtteket A Kópé Pont a park egyik üzlethelyiségében mű ködő olyan közösségi centrum, amely a szervezet mozgalmi tevékenységével összhangban újszerű hozzáférést biztosítva válhat a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi szolgálat fontos részévé. A pont lehetőséget nyújt számos tradicionális vöröskeresztes feladat lebonyolítására, abszolút központja lehet a környék mozgalommal kapcsolatos életének, és teret adhat közhasznú feladatok ellátására is. A helyiséget az Erste biztosítja a szervezet számára.

A vöröskereszt számos olyan, a köz- és a társadalom javát szolgáló feladatot lát el, melyek egy-egy alkalom témái, mozgatórugói lehetnek. Ezek a témák érdekesek, vonzóak és hasznosak lehetnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, és alkalmasak arra, hogy vállalkozásokat, cégeket ugyanúgy bevonják a közösségi pont programjaiba, mint a magánembereket, érdeklődő ket.
KÓPÉ Pont -emberközelben a Vöröskereszt
Módosítás: ( 2013. február 12. kedd, 16:16 )  

Bejelentkezés

Hírlevél

A NIOK Alapítvány támogatásával
Lásd az embert!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

asd